воскресенье, 23 апреля 2023 г.

на городі весною .

 Ознайомлення з природним довкіллям .


- Доброго сонячного ранку , малятка ! 

-Минули вихідні дні , що  вони вам подарували ? Неділя нам подарувала сонячну теплу погоду ,після похмурих дощових днів ,це дійсно є дарунок ! А чи чули ви в суботу грім ? Що можно було побачити в небі перед гуркітом  грому ?Блиск блискавки .

- Малята , в суботу 22 квітня відзначалося Міжнародне свято Землі .

- Малятка , на картинці ми бачимо зображення , як руки людини заквітчали нашу планету квітами . 

-Земля -наш дім ,- чули ми неодноразово  цей вислів .А з ким порівнюють нашу планету ? Матір - Земля ! З мамою порівнюємо ми нашу планету . Адже Земля , наче справжня мама віддає всю себе своїм дітям , тобто нам . Вона створює нам найкращі умови для життя - обігріває сонечком , віє прохолодним вітерцем , напоює прохолодною водою , пригощає ягодами ...

- З любовію і турботою ми повинні відноситися до навколишнього світу : не смітити , насаджувати дерева та кущі , не забруднювати повітря , спалюючи сміття .Це те , що ви можете зробити своїма маленькими руками .

- Переглянемо відео разом про красу і пишність нашої рідної планети Земля.

Прошу вас звернути увагу , чи не помилилсося тигреня під час розповіді , якщо ви визначете це , дайте мені правильну відповідь .


- Малятка , погляньте , що це перед нами ?


-  Які овочі тут є ? Які страви можна з них приготувати ? Звідки зараз ми могли взяти овочі ? З холодильника , з комори , з магазину . Всі ці овочі ми зібрали влітку і восени минулого року , а зараз споживаємо їх . 

- На дворі весна , тож час вирощувати новий вражай . Дощ зволожив землю ,

сонечко прогріло грунт , нам залишається засадити город .

-З чого починається вирощування овочів і зелені ? Що ми відносимо до зелені на городі ? Підкажу : кріп , петрушка , базілік , селера . Овочі і зелень починаємо вирощувати з посіву насіння . Чи все насіння овочів однакові ? Ні, вони всі різні : за величеною , кольором , формою . По насіннячку можно визначити ,з якого воно плода і що з нього вирасте після посадки .

- Розгляньте і разом з мамою визначте : чиє це насіння :


-В народі кажуть " Весна цілий рік годує ! " Поміркуйте над висловом української приказки .

- Малята ,а що ви вже разом з батьками посіяли в городі ? Чи допомогали ви батькам  з добрим настрієм ? Адже від  настрою під час посадки городу ой , як , залежить врожай .

- Бажаю вам злагодної праці на весняному городі , доброго настою і сонячного дня !

- Намалюйте , або розфарбуйте , будь ласка , малюнок планети Земля - привітаймо її зі святом !

Комментариев нет:

Отправить комментарий