понедельник, 10 апреля 2023 г.

Всесвітній День космонавтики .

 Малювання : Писанка .


-Доброго ранку , малята ! Сьогодні вівторок - другий день тижня . Нагадайте,  який день тижня буде завтра ? Так , середа , завтра у нас з вами онлайн зустріч, з радістю чекатиму на вас . 

-Малята , почнемо ми з вами з тонування яєчка в жовтий колір . Для насичиності кольору, використовувайте меньше води в фарбі , зробіть як на попередньому занятті - додали декілька крапильок води в фарбу і хай вона хвилини дві постоїть та потім  можна фарбувати . Поки фарба на яєчку  підсихає ми починаємо бесіду.

По садочку бігла мишка і несла портфелик нишком .

Раптом котика злякалась і у нірку заховалась.

Аж так вона поспішила , що портфелик загубила .

Я ж портфелик той знайшла і вам , малятка принесла.

-Що там ? Там запрошення у космічну подорож !


- Малята , завтра , 12 квітня, відзначається свято - Всесвітній День  космонавтики. Для нашої країни це значний день , адже головний основоположник сучасної  космонавтики Сергій Корольов є українець. Сергій Корольов -видатний конструктор, займався ракетобудуванням.  



- Погляньте , які у нього розумні очі і щирий погляд . Ще маленьким , Сергійко цікавився космосом , він вдивлявся в небо і мріяв достатися до зірок . До зірок не достатися автобусом , ракети на той час ще не було , її тільки мріяв сконструювати і побудувати Сергій ,а для того знадобляться неаби які знання . 

- Він був в такому віці , як ви , коли  навчився читати й писати, він відкрив для себе математику. В ракетобудівництві  вміти добре рахувати це необхідна річ .    Він мав виняткову пам’ять,  добре вчився: завзято, наполегливо, без примусу. Любив слухати і самостійно читати книжки . Сергій Корольов любив казки , а людина , яка любить казки одного дня потрапляє в казку .

- І мрії його здійснилися .Сергій Корольов побудував перший космічний корабль , на якому в космос полетіли тварини -собаки Білка і Стрілка .

- А невдозі у космос полетіла перша людина . Шлях у космос був прокладений .

- Малятка , у космосі лунав гімн України , побував наш жовто- блакитний прапор . Як ви гадаєте він туди потрапив ? Звісно , у космос його взяв український космонавт .

Першим космонавтом незалежної нашої країни став Леонід Каденюк .


- Разом з космонавтами інших країн 19 листопада 1997 року на космічному кораблі " Колумбія " Леонід Каденюк здійснив політ . Він відзначив неймовірну красу нашої планети з космосу . Тож ми , малята , будемо намагатися прагнути до знань , що б всі ваші мрії здійснилися ! 

- Імена героїв космосу Сергія Короленка і Леоніда Каденюка треба запам'ятати і знати .Вони прославили нашу Україну своєю працею !


- Порахуйте , скільки планет бачить космонавт ? Які планети ви можете назвати ? Марс - червона планета . Сатурн - має кільце .

- Настав час розписувати писанку . Спочатку послухаємо казочку :

- Час і нам розписати свою писанку , вчимося разом :
- Сподіваюся , що ваші писанки стануть прикрасою пасхального Свята .

Бажаю вам радості від результату своєї творчості , здійснення мрій і сонячного дня ! Посилання і перелик необхідного матеріалу для математики надійшлю ввечері у групу " Сонечко ".

Комментариев нет:

Отправить комментарий