понедельник, 9 января 2023 г.

Логіко - математичний розвиток .

Тема : Порівняння за масою.

Озн . з соціумом : Країна іграшок .


 - Доброго зимового ранку , любі друзі ! Сьогодні вівторок , скажіть , будь ласка , який він за рахунком від початку тижня ? 

-Дзвоник весело гукає нас до заняття ! Ми починаємо .

- У свою домівку нас запросила лялька Катруся ! Яка чарівна і казкова кімната у Катрусі .Чи справжня ялинка , котик , шафа ? Всі речі у казковому будинку - іграшкові .

- Що прикрашає Катруся ? Чи вже закінчила лялька прикрашати ялинку , чи ще ні , поясніть вашу думку . Біля чого стоїть ялинка ?

- Де сидить ведмедик ? Що стоїть у правому куті кімнати ?

-Коли Катруся закінче свою справу , вона зварить для ведмедика і котика смачну кашу . Але Катрусі потрібна наша допомога . Вона не знає скільки взяти крупи для каші . 

- Скажіть , малята , хто з двох тварин важче : ведмедик чи кошеня ? А хто з них легше ? Правильно ! Ведмедик важче , тож і крупи для каші йому знадобиться більше . Катруся не знає , який мішечок з крупою важче , а який легче , допоможіть ляльці .


- Який мішечок меньшого розміру ? Якого він кольору ? З якого боку він знаходиться від нас ? ( ліворуч ) 
-В який мішечок поміститься більше крупи в жовтий чи зелений ? Так у жовтому мішечці більше крупи , одже він буде важчим за вагою .
При можливісті надайте дітям два пакунки з крупою різної ваги , хай дитина визначить , в якій руці легше . в якій важче.

- Всі предмети , люди , тварини , птахи і тд мають свою вагу або масу . Ми визначили масу  по величені торбини , по своїх відчуттях ми визначили вагу , ще можно зважити ,  нам допомогають в цьому - ваги.

- Ваги бувають різні . Покажіть , які є у вас вдома , які в магазині ви бачили ?

- Визначте :Легше , важче !Дайте пояснення своїм відповідям .( книга буде важче , бо вона товше , в неї більше сторінок , ніж у зошиті )




-Молодці , впевнена , всі з легкістю визначили , хто ,або що легше чи важче .
- Малятка , проведемо конкурс на уважність : в кожному рядку розміщєні предмети , порахуйте їх (в кожно з рядків ), і визначте чи всі вони однакові ?

- Запишить цифрою , який предмет за рахунком відрізняється  від інших ( наприклад : 1) 4 і тд.) Це завдання для самостійної работи дитини , надішлить , будь ласка вправу !
- А зараз ми відправляємося у світ іграшок . Кімната Катрусі - це сучасні іграшки , якими ми гралися у садочку . Наші дідусі і бабусі гралися в іграшки , які для них майстрували їх батьки з глини , тканини , ниток , дерева . Подивіться на ляльки нашіх предків :


-Це - ляльки мотанки , виготовлялися з тканини і ниток , прикрашали їх стрічками , бусами , мереживом .
-Це іграшка - свістулька , їі виготовляли з г
- Це - іграшка - свістулька , її виготовляли з глини , робили в ній отвіри для повітря . В наші дні побачити такі іграшки можно лише в музеї іграшок .
- Такі іграшки ми бачимо на полицях магазинів в відділі іграшок , які з цих іграшок для прикрас ?
- Скільки ведмедів у хлопчика ? Де знаходиться найменший з них ? Де найбільший ?
-З якого матеріалу виготовлені возик і лопата для хлопчика ?
- Для чого ці кульки розписує художник ?
- А які іграшки найулюбленіші у вас , намалюйте мені , або сфотографуйте свій домашній іграшковий куточок .Буду чекати ! Бажаю вам гарного настрою , веселиг ігор з  улюбленими іграшками !


 














 





Комментариев нет:

Отправить комментарий