четверг, 26 января 2023 г.

 Художня література.

Тема : Українська народна казка " Івасик - Телесик "



- Вітаю вас , любі малята ! Сьогодні знову буде чудовий сонячний день .  Сонечко останнім часом рідко з'являлося з-за хмар , а зараз сонечко і легкий морозець тішать нас і  дають нам змогу насолоджуватися прогулянками з друзями . Мабуть , Мороз відшукав стежину до нашої країни .

-Зараз час для заняття . Тож , ми починаємо . Послухайте ,будь ласка, мелодію ( 30 сек .) :


- Нас запрошує до себе бабуся - казкарка . Вона розповість нам казку про хлопчика , якого звуть  Івасик  . Казку , яку ми будемо слухати , склав український народ , тож ми її називаємо - українська  народна казка " Івасик - Телесик "


- Чи сподобалася вам , малята , казка .Мені дуже сподобалася : добро і розум  перемогли зло !

- Скажить  мені , будь ласка , яким  виріс  Івасик ? Так , хлопчик виріс добрим , розумним , працьовитим .

- А хто піклувався і хвилювався  про Івасика ? Так , дідусь і бабуся , вони дуже раділи появі Івасика в їх родині  , любили його .

- А якою була змія ? Підступна , хитра , злими були її наміри .

- Хто допоміг Івасику Телесику у скрутну годину , хто врятував і допоміг повернутися  йомудо дому  від змії  ?

- Малятка , поміркуйте , будь ласка , і дайте відповідь : чому  навчає  ця казка .

-  Ось мої міркування : ніколи не варто довіряти незнайомим людям , треба завжди пам'ятати про свою безпеку .Казка вчить слухати батьків , допомагати їм , вчить сміливості , рішучості . Вчить тому , що завжди можно знайти вихід зі скрутного положення , бо навколо добрих помічників більше , ніж поганих. Але щоб тобі прийшли на допомогу , пам'ятай : і ти завжди допомагай тому ,хто потребує цього .

- Сьогодні у групі я надішлю казку М. Коцюбинського " Брати Місяці " для вечірнього прослуховування  у вихідні дні , сподіваюся і дітям , і батькам буде цікавим знайомство з вершованою казкою українського видатного письменника М. Коцюбинського .

- Дякую вам за добру працю на заняттях ! Бажаю вам тихих і затишних вихідних у колі родини , допомагайте і бережіть один одного !


Комментариев нет:

Отправить комментарий