среда, 1 февраля 2023 г.

 Логіко- математичний розвиток .

Тема : Лінійка. Вимірювання за допомогою лінійки .



- Доброго ранку, любі малята !   На календарі почав свій відлік місяць - лютий ! Це третій за рахунком місяць зими ! Він є найкоротшим місяцем року ! 

Завдання : 

-Давайте позначемо, умовно, місяць лютий- синьою смужкою  : її довжина - 8 см.,ширина -2 см .Місяць січень, умовно, позначемо смужкою блакитного кольору : її довжина - 10 см . ширина - 2 см. Дорослі допоможуть виміряти смужки , а ви самостійно наріжте їх ножицями .

- Нагадую вам , що з ножицями треба працювати обережно !  

- Малята , розгляньте смужки і скажіть ,чи однакові вони по довжені, чи ні ?

- Так , на погляд ми бачимо різницю - одна довше другої.Давайте зараз перевіремо ваші здогадання : покладіть перед собою смужку блакитного кольору , поверх неї покладіть смужку синього кольору.

- Так , ми бачимо , що синя смужка коротша по довжені ніж блакитна . Ось так , на невелику кількість днів місяць лютий менше ніж січень .

-Для більш точного порівняння скористаємося лінійкою 



- Лінійка - прилад для вимірювання .Раніше ми знайомилися з цим приладом , сьогодні будемо вчитися в використанні лінійки.

- На лінійці нанесені поділки . Поділка 0 - є початком відліку , вона знаходиться у лівому кінці лінійки ,  великі поділки під якими є цифри називаються сантиметри .Тож  давайте разом виміріємо смужки за допомогою лінійки .

- Запишить у зошиті довжину блакитної смужки , пропустіть клитинку порожню - в ній ви поставите знак " більше " , або " меньше " і в наступній клітинці запишить довжину синьої смужки . 

-Виконайте  завдання і запишить в зошиті :
- Малята , прошу вас зробити обчислення математичних прикладів за допомогою лінійки , повторимо вчорашній урок  :
- Лінійкою можно вимірювати і висоту предмета . В понеділок ми з вами поставили на прорастання пір'ячка лука . Я покажу вам на скільки сантиметрів  пір'я лука підросло у мене , подивітися , як я вимірювала його висоту можно буде у групі в вайбері , туди я надішлю відео.
- Малята , подивіться на картинку з початку заняття і скажіть , що роблять діти ? Вони вимірюють свій зріст . Згадайте , як ми в садочку вимірювали ваш зріст : ви ставали рівненько біля ростоміра - це лінійка в вертикальному положені кріпиться до стіни , ми , дорослі прикладували долонь до вашої маківки і дивилися на цифри - вони вказували на ваш зріст .За  час , що ми не відвідуємо садок , ви значно підросли . Прошу дорослих виміряти ваш зріст.

- Настав час прогулянки ! Одягайтеся згідно з погодою . Прошу вас разом з друзями , або  батьками злипити Сніговика ! Чекаю на ваші фото

Сподіваюся , що ви отримаєте від розваги купу задоволення ! Хай щічки ваші червоніють від праці , а очі блищать від радості !!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий