вторник, 28 февраля 2023 г.

 Розвиток мовлення .

Ліплення : Пташка.


- Доброго ранку , любі малята ! Вітаю вас з першим днем Весни ! На календарі 1 БЕРЕЗНЯ ! Хай прийдешня весна буде теплою і лагідною , квітучою і запашною , та головне здійсніть наши мріїї- принесе мир і спокій нашій країні  !

-Пошліть один одному весняне привітання ! 

- Дзвоник голосно кличе нас на заняття з громатики .  

-Спробуємо пограти в гру разом з мамою. Якщо дитина зрозуміє принцип цієї гри , у вас завжди буде можливість грати в неї: під час прогулянки , на кухні , в автобусі і тд. . Дитині гра дасть можливість розвивати фонематичний слух , мислення ,уважність , пам'ять.

- Гра " Намисто ". Вам треба бути уважними , щоб визначати у словах перший і останній звук .Перше слово " мама "-в ньому перший звук[ м ] останній[ а ] .Кожне наступне слово буде починаться на останній звук попереднього :( приклад ) мама-апельсин - носоріг-гриб-бурулька -ананас -...


Вправа " Додай звук , щоб вийшло слово  "

- Малятка ,слова заховали останній звук  :відшукайте і поверніть звук на кінцівку слова : півни (к ), вов(к ),пилосо(с), сті(л).

- Малята , промовте слово " ДЕРЕВО", який ми чуємо перший звук ?Так, чуємо звук [д ] 


- Промовте : Д Д Д. Звук  [д ] - приголосний , чи голосний ? Погляньте на картинку . Звук  [д ] - позначено однією рисочкою . Чому ? Зробіть , будь ласка , звуковий аналіз слова : ДЕРЕВО . У цьому слові звук  [д ] твердий приголосний . Визначте , який склад наголошений.
- Чому на цій картинці звук [д ] позначено двома рисочками , поміркуйте !
-Зробіть звуковий аналіз слова ДЯТЕЛ . У слові дятел -звук [д ]- м'який приголосний , його пом'якшує голосний звук [я] Визначте у цьому слові наголошений склад.


- Додамо до звука [д] голосні звуки і побудуємо склади :

- Малята , сьогодні в перший день весни відзначають своє свято у природі - птахи ! Впевнена ,всі ви взимку піклувалися про птахів , з приходом весни птахи повернуться до лісу - будувати гнізда , тож годівнички можна сховати у комору до наступної зими . А ми згадаємо наших пірнатих друзів ,повільно повторюємо назви птахів , і пошукаємо в словах звук [д] :

- В день свята приготуємо даруночок для птахів . Зліпемо плашку з пластилину , або з солоного тіста пташку разом .


Бажаю вам радості і веселості під час прогулянки з добрими друзями !


Комментариев нет:

Отправить комментарий