четверг, 16 ноября 2023 г.

Розвиток мовлення . Художня література .

Тема :


- Доброго ранку , малятка ! 

-Сьогодні до нас завітала у гості казка . Казка  " Найкраще місце на світі ?" авторська,її написала Іванна Савицька - українська письменниця .

Та перш, ніж ми послухаємо казку , хочу вас спитати : чи любите ви село , в якому ви народилися і зростаєте ? За що ви так любите його ? Бо саме тут все рідне для нас : сім' я, садочок , в якому ви зустріли  багато друзів , дім ,вишня під вікном і ластівки під стріхою гніздечко по весні в'ють. 

- Малята , а де є рідний дім у риб ? В річці , в морі .

-А у диких звірів ? Ліс .

- Як ви гадаєте чи люблять звірі , риби , птахи свої домівки так само , як ми любимо свій дім ? Так , звісно , у кожного найкраще місце на землі - рідний дім ! 

- А ось маленьке лисеня, яке живе в чепурній хатинці , на галявині лісу, збирається у дорогу , відшукати найкраще місце у світі .Давайте дізнаймося,  чи знайде лисенятко те , що шукає:


- Казочка повчальна : іноді треба обійти кулю земну , щоб зрозуміти , що рідна земля , рідний дім найкраще місце на світі !

- Яке було лисеня , розкажіть про його характер .Лисятко було дуже непосидюче , допитливе - до всього цікавий .

- Чому лисяня пішло з дому ? Шукати найкраще місце на землі .

- Малята , як ви гадаєте , чому мама лисиця відпустила сина у дорогу ? Мабуть для того , щоб маленьке лисеня самостійно зрозуміло , що рідний дім - це  найкраще місце в світі , годі й шукати .

- Хто допоміг звірятам  відшукати  і зрозуміти ,де те найкраще місце на світі?  Старий ведмідь ,бо він був мудрий, і знає , що треба цінувати і любити землю , на якій живеш.

-Під час прогулянки зверніть увагу  , чи утворилися калюжі після дощу . Погляньте в них , що відображається в ній ? Небо , хмари , все те , що знаходиться над калюжою .Ставать ногами в калюжу не треба , бо восени йдуть холодні дощі , тай на дворі доволі прохолодно , тож бережіть себе , своє здоров'я.

 Після прогулянки ми розмалюємо планети Сонячної системи, тож пригодуйте фарбочки і пензлик і малюємо разом :

- Після того , як підсохне фарбочка ,на планеті Юпітер промалюйте коричневі смужечки тоненькі . Погляньте , на мій парад планет , а я буду чекати на ваші роботи .

В понеділок о 9. 20 онлайн заняття для всіх малят групи " Сонечко "перелик необхідних речей для роботи і посилання , я надійшлю у вайбер групу .

Бажаю вам тихих , спокійних і добрих вихідних !

Комментариев нет:

Отправить комментарий