воскресенье, 21 мая 2023 г.

Червона книга України.

 Ознайомлення з природним довкіллям :


- Доброго ранку , любі малята ! Сьогодні - понеділок , початок нового тижня. І хоча день не вихідний , а в нашому садковому календарі він позначений червоною цифрою - 22 травня  . Тому що у нашої Вєронічки - День народження ! Ми щиро вітаємо нашу красунечку зі святом і бажаємо ,щоб Вєронічка була здорова , вродлива , ніжна , весела , розумна , щаслива , зростала в любові і найголовніше - під мирним небом . 

- Малятка , додайте і ви свої слова - побажання для Вєронічки !

- Заспіваймо пісеньку разом в дарунок для дівчинки :

- Малята , ви любите природу ? За що ми любимо природу ?

-Любити природу - це не лише захоплюватися і милуватися її красою , а ще примножувати її скарби , берегти природу . Нажаль , так буває , що люди дерева вирубують , а підчас не насаджують молоді деревця , полюють на  тварин і риб ,тоді коли це забороняється , осушують болота .Внаслідок таких дій почали зникати деякі види рослин , птахів , тварин . І люди почали замислюватися : що ми робимо ? Природа обдаровує нас своїма щедротами , а ми невдячні їй за це , а навпаки - шкодимо .  Так з'явилася :

- Червона книга - документ про стан рослин і тварин , які перебувають під загрозою знищення . До Червоної книги занесені : 226 видів комах; 69 - видів риб ; 68- тварин і 11- плазунів . Уявляєте , яка це велика втрата для природи України . Давайте разом переглянемо відео і більше дізнаємося про Червону книгу , про тварин і птахів , які потребують особливого піклування  та згадаємо правила охорони природи :


- Малята ,в книзі сторінки якіх кольорів ? Чому вони різних кольорів ? 

- Що позначає -зелений колір сторінок ? Так ,на зелених сторінках  тварини і птахи ,які були врятовані від знищення і знову населяють наши ліси і степи . Все в наших з вами руках  .Бережимо природу і тоді в Червоній книзі не буде білих сторінок ,а зелених буде збільшуватися ! Тихого і спокійного вам тижня .

Завтра чекаю вас на музичному занятті .

Комментариев нет:

Отправить комментарий