понедельник, 1 мая 2023 г.

У Сонечка в гостях.

Логіко - математичний розвиток .


- Доброго сонячного ранку , любі малята ! Нарешті, після похмурих днів, на небі засіяло сонечко ! Здається я знаю ,чому сонечко не з'являлося на небі в попередні дні . Я випадково підслухала цю розповідь від тітоньки Ряби .

- Велика хмара закрила небо . Сонце три дні не з'являлося на небі . Занудьгували курчата без сонячного світла .

- Куди це сонечко поділось ?- кажуть .Треба його якнайшвидше на небо повернути . І вирішили курчатка відшукати сонечко.


- Малятка , скільки курчаток зібралися в дорогу - сонечко шукати ?Чи всі вони однакові на зріст ? Де стоїть найменше на зріст курча ? ( зліва )
- В дорогу , мама - квочка, поклала діточкам по два зернятка . Скільки всього зерняток поклала мама Ряба в торбинку ?( вісім )
- Час вирушати в дорогу . Треба вибрати шлях , яким швидше і без перешкод доберуться курчатка до сонечка , допоможіть їм , малятка !
- Перед нами лінії , назвіть , які з них ви знаєте ?


- По якій з ліній курчатка швиденько дістануться до сонечка ? Так , по прямій лінії- найкоротшій шлях !
- Яким за рахунком йде найменше курча ? Який за рахунком йде курча з торбинкою ? А курча в жилетці в синього кольору  , який за рахунком  ?
- По дорозі курчата зустріли ... Забула кого . Підкажіть мені , кого зустріли курчатка ?

Дві антени на маківці,

А сам сидить у хатинці,

На собі її везе,

Дуже повільно повзе.

- Пропишить , будь ласка , у зошиті  лінії , які має на собі равлик .
- Курчатка спитали у равлика : чи знає він дорогу до сонечка ? Але равлик не знає де живе сонечко і порадив спитати у сороки .
- Сорока теж не знала  де сонечко живе , але вирішила теж йти з маленькими курчатами сонечко шукати . 
-Скільки всього птахів  йдуть сонечко шукати ? П'ятеро .До чотирьох курчат додалася - сорока .Запишить приклад у зошиті.
- Зустріли зайця , тай він не знає де сонечко живе , а лише  порадив дізнатися у сусідки - качки  : чи не знає вона, де сонечко живе .
- Малятка , де живе качка , як ви гадаєте ? Качка живе біля струмка , в очереті .

- Качка не знала де будиночок сонечка , та порадила спитати про це мудрого їжака . Курчата , сорока , заяць і качка вирушили до їжачка . 
- Малятка , скільки друзів йдуть до їжака ? Семеро !
- Їжак знав , що сонечко живе на небі і як туди дістатися : спочатку до гори , а звідти на хмаринці і до сонечка піднятися .
- Сіли друзі на хмаринку і полетіли вгору , до сонечка . Порахуйте - скільки друзів разом ? Кого ми не дораховалися ? 
-- Найменшого курчатка , воно , напевно , сховалося під крилом тітоньки качки . Тож скільки всього  птахів і тварин дісталися до сонечка ? Скільки тільки тварин ? ( Двоє : заяць і їжак ) А скільки птахів  ?
- Дісталися друзі до сонечка . Як ви гадаєте , якої форми віконце в будиночку сонечка ? Назвіть геометричні фігури і підбіріть потрібну для вікна .

- Чим скінчилася казка ви дізнаєтеся , коли перед сном разом з батьками послухаєте і переглянете її :

Сьогодні чудовий теплий день нам подарований , дай Боже , щоб він був тихим і спокійним ! Бережить себе ! завтра я буду чекати на онлайн - зустріч з вами о 9.00 Всю потрібну інформацію надішлю у групу " Сонечко ".



Комментариев нет:

Отправить комментарий