четверг, 18 мая 2023 г.

Мильні бульбашки .

 Розвиток мовлення . 


-Доброго ранку , мої любі малюки ! Сьогодні - п'ятниця , на календарі 19 травня .І хоча на календарі ще весняний місяць - погода на дворі вже      

по - літньому тепла .Ось такий він місяць травень - теплий , лагідний , квітучий , для діток веселий і радісний .Бо вже більше часу можно проводити на прогулянці , в колі друзів і грати в цікаві ігри .

- В які ігри вам нравиться грати самостійно ? А з друзями ? Не забуваймо : під час гри і спілкування треба бути ввічливим , доброзичним , ділятися з друзями іграшками ,не ображати один одного , вживати " чарівні слова ".

- Які ви знаєте " чарівні " слова ? Та вживати їх треба з розумінням , а то іноді буває таке :

Сашкові тато подарував новеньку поліцейську машинку.З радістю Сашко взяв її з собою на прогулянку , адже там друзі - разом пограємо ! Здалеку Ромчик побачив , що Сашко йде до них з новою іграшкою . Він підбіг до Сашка , вихопив з рук поліцейську машинку і каже :" Дай погратися мені , будь ласка ." І побіг , показуючи дітям Сашкову машинку . А Сашко стояв на місці ,сльози покатилися з його очей .

- Малятка , чому засмутився Сашко і заплакав ? Чи правильно Ромчик використував " чарівні " слова ? Як можно охарактезувати вчинок хлопчика Роми ? Як Ромчик може виправити ситуацію , роз'ясніть .

-Малятка , назвіть одним словом : що на картинці ?


- Виберіть з картинки іграшки для хлопчиків . Для дівчаток . Якими іграшками хлопчики можуть гратися разом з дівчатками ?

- Малятка , під час мого спілкування з журналистом - хлопчиком Тьомою , я отримала від нього запитання : " Яку   цікаву   гру   можу   запропонувати дітям ?  " 
- Тож , малятка , сьогодні я поділюся з вами найулюбленішою моєю грою - це мильні бульбашки . Вони можуть прикрашати свято і повсекденну прогулянку . 
- Купувати мильні бульбашки зовсім не обов'язково у магазині , адже їх можно виготовити  в домашніх умовах . Головне - це розчин і те , яка трубочка  . Якщо у вас залишилася  трубочка для мильних бульбашок з покупної пляшки - це добре , ні -будемо підбирати ! (з ручки можна витягти ампулу )
 Я надам спосіб  виготовлення розчину для мильних бульбашок ( можна зменшити кількість складових матеріалів для розчину ) :

Вам знадобиться:

  • 1/2 склянки рідини для миття посуду.
  • 2 склянки води.
  • 2 чайні ложки цукру.( його треба розвести у теплій воді з загальної кількості )

Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Готово! 

- Можна безліч ігор з бульбашками вигадати : " Порахуй бульбашки " , "Знай

-ди найбільшу (найменьшу )бульбашку ",змагання " У кого бульбашка протримується довше ." визначити в якому напрямку летять бульбашки і тд.

- А ще можна виготовити величезні бульбашки :

- Бажаю вам радості і миру , тихих спокійних вихідних . Бережить один одного .

В понеділок - заняття у блозі . У вівторок ми зустрічаємося на музичному занятті . ( день змінили , час залишається таким , який визначали раніше )

Комментариев нет:

Отправить комментарий