понедельник, 7 ноября 2022 г.

Логіко - математичний розвиток .

 Тема :

Цифра 8. Дні тижня . Поняття : " Позавчора " , " Післязавтра " ...



 - Привіт , малятка ! Дзвоник кличе нас на урок . Привітайтеся і пошліть один одному добрі побажання на весь день !!!

- Почнемо з вами з відгадування загадок , з'ясуємо про які геометричні фігури в них йдеться мова . Свої відгадки - намалюйте , будь ласка .

 

Він давно знайомий мій,

Кожен кут в ньому прямий.

Всі чотири сторони

Однакової довжини,

(квадрат).

 

Ні кутка, ні боку,

А рідня йому - млинці... (коло)

 

Чотири кута, як квадрат я маю,

Але 

дві довгі сторони і дві коротші. (Прямокутник)


Три вершини в мене,

Три кути, три сторони.( трикутник )

- Малята , подивіться на свої геометричні фігури і, не підказуючи вам яку з них , перетворіть: на  автобус ,  на морквину ,  на м'яч, на віконце .

 - Малята , порахуйте , будь ласка , скільки буде разом кутів у прямокутника з квадратом ?

- Так , разом - 8.

- Викладіть перед собою вісім математичних паличок . За допомогою паличок ( або , по можливості , без них ) пропоную вирішити приклади :

-  Запишить , будь ласка , приклади у зошит . Цифри від 1 до 7 ми з вами вже писали , сьогодні я нагадаю вам , як пишеться цифра 8 
 Малята , нам подарували чудовий букет квітів , кожна квіточка зветься днем тижня . Сьогодні - вівторок , блакитна квіточка  ,наступна -  середа , Якого кольору квіточка ? Назвіть самостійно  дні тижня і яким кольором квіточки позначено їх.


- Малята ,  назви днів тижня ми можемо замінити   іншими словами ,які позначають сьогодення , минулі дні  та майбутні дні , запам'ятайте :

- На сьогодні наше заняття добігло до кінця , завтра ми знову зустрінемося на сторінці у блозі , а  післязавтра зустрінемося на онлайн уроці . Ось так ми з вами дні тижня назвали новими іменами .
 - Під час прогулянки , прошу вас поспостерігати за вітром . Як ми можемо його побачити - спитаєте ви , адже він невидемий . 
Так , вітер -це рух повітря у природі . Вітер може бути сильним , спокійним ...
- Ми можемо вітер відчувати , бачити , як він хитає дерева , як листячко летить з дерева .  Покладіть на долоньку маленький шматочок серветки , якщо вітряна погода - серветочка злетить з долоні , якщо безвітряна - залишиться у руці .
Ввечері передивіться мультфільм : " Гноми і горний король ." В цьому мультфільмі ми не почуємо розмову між героями , казка озвучена мовою музики Єдварда Гріга . 
- Бажаю вам щасливого дня !









Комментариев нет:

Отправить комментарий