среда, 2 ноября 2022 г.

 Розвиток мовлення . 

Тема : Працьовитість людей нашого краю .( Переказ )

-Доброго ранку , любі малята !  Привітайтеся з друзями , побажайте один одному всього самого доброго і ми - починаємо !
- Лісові звірята надіслали нам листа , в ньому вону розповіли жахливу подію , яка сталася у родині зайців . На радість- все закінчилося добре !

  Жила собі на світі - Лінь .Вона по світу блукала ,  притулок шукала . Побачила у лісі гарненьку , біленьку хатинку - там жили працьовиті зайці .Лінь пробралася в хатку тихенько і оселилася в ній . І сталася біда, захворіли зайці лінью , цілими днями лежать під грушиною і нічого не роблять. Біленька хатка стала сірою і непривітною . Дізналися про це сусіди та прийшли на поміч до зайців . Поперше, вони спіймали лінь , посадили у вузлик і геть викинули з лісу.  Потім прибралися у хатинці , мир та затишок запанував знову у їх оселі .
- Лісові звірята нас попереджають : полями та селами блукає Лінь .
- Лінь хоче щоб її хтось узяв до себе .Чи є бажаючі? Чому ?
- Пригадайте хлопчика з Мійдодира , бабусю Федору, до чого їх лінь привела ? Добре , що вони подолали лінь . Тож бережимо і ми себе від ліні .
- Лінь легко побороти , адже треба тільки цього захотіти , ось як , наприклад,  дівчинка Яринка з казки Василя Сухомлинського " Ледача подушка "
- Чи  хотіла Яринка   вставати рано вранці ?Куди їй треба було зранку йти ?
-До кого дівчинка звернулася за порадою ?
-Яку ж таємницю розповів дідусь Яринці ?
- Що дівчинка зробила з подушкою наступного ранку ? 
- Малята , а що треба робити кожного ранку , щоб бути бадьорим і працьовитим увесь день ?

- Прошу вас прослухати казочку ще раз , а потім розповісти про ліниву подушку  татові , бабусі , якщо бажаєте перекажіть казку  мені .
- Цю казку написав великий педагог Василій Сухомлинський , ми вже слухали його казку  " Соловей і жук ". Багато добрих справ зробив у своєму житті цей чоловік .  Він є -Людина праці !
- Малята , згадайте і ви свої добрі справи і заплануйте , що доброго і корисного зробити сьогодні . Спитайте у мами : " Чим я тобі можу допомогти  "
 Після прогулянки ми з вами будемо вишивати вишиванку , не нитками , а фарбами на папері .
Підготувати шаблон сорочки , фарби , непролівайку з водою,коктельну трубочку ( за бажанням ) , ушні ватні палички , пензлик .
- Вишиванка - є національний символ нашої країни .  
- Подивіться , будь ласка , якими визерунком прикрасила свою вишиванку я , мені покажіть ваші роботи . Я буду чекати на них . 


Доброго вам дня , веселих ігор і прогулянок під сонечком .


Комментариев нет:

Отправить комментарий