воскресенье, 5 марта 2023 г.

 Ознайомлення з природним довкіллям .

Тема :Березень .



- Доброго ранку , мої любі малята ! Сьогодні понеділок - початок тижня . Бажаю вам , щоб тиждень видався святковим , теплим і лагідним !

- Чарівна красуня Весна завітала у нашу країну : сонечко  вже раніше за часом підіймається на сході  , а ввечері пізніше заходить за обрій - день стає  довшим ! Днями , в небі , було чутно гоготіння гусей - вони одні з перших повертаються на нашу землю з  теплих країв . В гоготінні чулися радісні слова : " Здрастуй , улюблена країно, раді знову повернутися у свої рідні місця ! "  

- Малятка , скільки місяців  має весна ? Так , три місяця ! Ми з вами вже знаємо , що у кожна пора року  має по три місяця .

Три брати ідуть по світу –
Від зими назустріч літу.
Перший прийде – тане лід,




Другий прийде – всюди квіт,




Третій прийде – укрива
Землю шовкова трава!




Нерозлучні три брати.
Не стрічався з ними ти?
-Звісно зустрічалися з усіма трьома братами - місяцями весняними . Сьогодні поговоримо про БЕРЕЗЕНЬ - перший весняний місяць , саме він розпочав весняний календар , сьогодні вже шостий день  березня .
- Скажіть , будь ласка , яка пташка голосніше за всіх інших співає у березні ?( синичка )
- Тьотушка Сова розповіла про інше свято 1 березня , ми  з вами вже знаємо , що в перший день березня відзначають свято птахи !
- Хто просинається в лісі після довгого зимового сну ?
- Взимку ми вішали годівнички , а навесні  треба майструвати і вішати на дерево для шпака що ?

- Шпаківні ! По можливості і за бажанням можна змайструвати з татом , або дідусем шпаківню, і тоді у друзях у вас буде велика родина шпака . 

-  Хороша весняна пісня шпака. Яких тільки звуків не почуєш! Шпаки вміло наслідують голосам багатьох птахів: то раптом пустить шпак солов’їну дзвінку трель, то закрякає дикою качкою.

- Чудовий окрас пір'я шпаків , надзвичайно красивий !
-Шпаки ніколи не залишаються без діла. Вони оберігають наші поля, городи, сади, є вірними друзями людини. Весь день шпаки бігають в саду по доріжках, заглядаючи під кожен листочок, полюючи в полі, в лісі, на галявині, збирають для пташенят корм. Раз у раз прилітають вони до шпаківні зі здобиччю в дзьобі. Тож , ваш сад буде надійно захищен від садових шкідників  завдяки родині шпаків . 
-Малятка , у шпаківні живуть 10 шпаченят . ПРИКЛАД :Якщо 1 дівчинка шпаченя , то  буде ще - 9 хлопчиків шпаченят .2 дівчинки -....Запишить у зошиті ( подібно тому , як ми з вами робили у четвер на онлайн уроці )

- Малята , нагадайте мені , який весняний місяць крокує календарем зараз ? 
- Давайте поділемо слово - березень на склади , який склад є наголошеним ? Визначте .
- Яка птаха вміє співати голосами інших птахів ? 
-Зробіть звуковий аналіз слова - шпак .
- Малятка , завтра я буду чекати всіх вас на онлайн занятті об 11.00.
Для заняття підготуйте , будь ласка : аркуш паперу , ластик , простий олівець , кольорові олівці , пензлик , непролівайку з водою , акварельні фарбочки , палітру ,серветки , ватну паличку , зошит і ручку , веселий настрій  !


- Під час прогулянки прошу  поспостерігати за комахами , їх вже можно побачити на гілочках , або стовбурі дерева з сонячної сторони .  
Бажаю вам доброго початку тижня , миру і спокою !

Комментариев нет:

Отправить комментарий