вторник, 20 сентября 2022 г.

 


-Доброго ранку , любі малята ! Зі святом вас! Сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день Миру ! 
МИР - Яке коротеньке слово , в ньому всього один склад , а вміщує в себе так багато .
Мир -це усе живе , що існує на землі , наша любляча сім'я ,де мама лагідно обіймає вас , де бабуся читає казку на ніч , де дідусь майструє годівничку для пташок з вами , а татусь весело підкидає дитину угору і чути голосний сміх.
Це садочок , куди з ранку біжать дитячі ніжки , це майданчик ,де діти з піска відтворюють кумедні фігури ,це цікави ігри на килимку серед багатьох іграшок.
Мир -це відсутність ворожнечі ,відсутність війни між державами , це спокій та тиша !
- Цієї зими 2022 року ми ,як ніколи раніше, пізнали значемість миру . Бо втратили спокій та тишу , не маємо змоги ходити у дитсадок , чуємо звуки повітряної тривоги і вимушені бігти до укриття . Я вірю , що скоро ця війна закінчиться і настане такий бажаний МИР , але його треба завоювати . Воїни української армії захищають нашу рідну землю від ворога , що б  в України запанував мир.
- Малятка , я вже казала вам , на попередньому занятті , які справи під час війни мусять робити діти - звісно вчитися ,вчитися уважно і наполеглево ,вчитися не тільки наукам ,а головне: добру , взаєморозумінню ,повазі один до одного і вмінню бачити красоту оточуючего миру.
- Сьогодні , я хочу розповісти вам про Дзвін миру , подивіться на нього

- Цей  дзвін був відлитий з монет , які  зібрали діти з 60 країн світу .На дзвоні красується надпис , відома на весь світ :
Хай живе загальний мир у всьому світі !
Всі повинні знати і дотримуватися : коли дзонять в Дзвін миру ,на той день бойові дії повинні зупинитися . Одже побачемо , чи всі уміють дослухатися до Дзвону Миру !
- Кожного року у цей день - в Міжнародний день миру, вдарюють в цей  дзвін один раз , в пам' ять о всіх загиблих від війни . Цей дзвін пролунає і сьогодні , в 17 годин за київським часом . 
- Малята , дуже прошу вас схилити в цей час , но одну хвилинку . свої голівки та вшанувати пам'ять загиблих діточок внаслідок збройної агресії російської федерації  (391 дитинка загинула від 24 лютого )
-Сьогодні , малята пропоную вам послухати казку  видатного нашого вчителя і письменника Василія Сухомлинського " Соловей і Жук ". Визначте , будь ласка , чиї слова можуть викликать сварку , а чиї слова приводять до порозуміння . Буду чекати ваші міркування та відповіді на запитання !  



 


-Шановні батьки , любі малята , я бажаю вам миру та спокію , затишку і любові , бережить один одного і все що нас оточує !







Комментариев нет:

Отправить комментарий